Feed on
Posts
Comments

Syksyn ja talven 2016-2017 muodin päätrendejä voidaan kuvailla sanoilla eteerisyys, moderni retrotyyli sekä toiminnallisuus. Vaatteiden laadukkuus sekä ajattomuus ovat arvossaan, minkä lisäksi tänä syksynä ja talvena arvostetaan erityisen paljon tietynlaista käsityöläisyyttä sekä perinteitä. Vaatteiden toiminallisuus sekä mukavuus ovat myös erityisen tärkeitä – mikäpä olisikaan parempi apukeino pyrittäessä selviytymään pimenevistä illoista ja kylmenevistä ilmoista kuin kietoutuminen mukaviin ja lämmittäviin vaatteisiin sekä kupillinen lämmintä ja herkullista erikoiskahvia tai höyryävän kuumaa kaakaota kermavaahdolla?

Tämän syksyn ja talven muotia on kuvailtu järkeväksi eikä syyttä – järkevyys ja käytännöllisyys näkyvät tämän kauden muodissa monin tavoin. Toisaalta nyt on myös trendikästä korostaa naisellisuutta, mutta tämä tehdään aivan uudenlaisella tavalla – yhdistelemällä mielenkiintoisella tavalla sekä ajattomia arkisia suosikkivaatteita että pehmeitä röyhelöitä. Tämän lisäksi naisellisuutta voidaan korostaa siten, että arkisiiin suosikkivaatteisiin voidaan yhdistää esimerkiksi urheilullisia yksityiskohtia tai luksustyylisiä yksityiskohtia. Tänä syksynä ja talvena trendikkään pukeutujan tavoitteena on yksilöllinen sekä raikas ilme.

Värejä käytetään tänä syksynä rohkeasti – jos haluat olla erityisen trendikäs, valintasi ovat ruskaiset murretun lämpimät värit, mutta myös maanläheiset ja luonnolliset värit ovat tervetulleita kaappiisi. Näiden lisäksi myös erilaiset pastellivärit utuisen ja hailakan sävyisinä hallitsevat kauden värimaailmaa ja ovat siis trendikkäitä värivalintoja. Jos siis haluat olla tänä syksynä tai talvena trendikäs, valitse vaatekaappiisi esimerkiksi voimakasta purppuraa, tomaatinpunaista tai naavan vihreää. Kerromme seuraavaksi lisää tämän kauden vallitsevista muodin trendeistä. Tällä sivulla aloitetaan esittelemällä eteerinen tyyli.

Eteerinen tyyli

Eteerinen tyyli korostaa ajattomuutta, laadukkuutta sekä autenttisuutta. Luonnollisuus on tärkeä osa eteeristä tyyliä. Laatua painotetaan määrän sijaan. Materiaalivalinnat, väripaletti sekä silhuetit kertovat kaikki samaa viestiä – vähemmän on enemmän. Edellä mainittujen osatekijöiden yhteensopivuuteen kiinnitetään erityistä huomiota, jotta saadaan aikaan ajattomia kokonaisuuksia. Klassiseen tyyliin tuodaan uudenlaisia säväyttäviä elementtejä käyttämällä vastakohtia esimerkiksi värien, pintojen ja materiaalien avulla.

Vaatemallit ovat ajattoman klassisia, voidaan jopa puhua räätälöidyistä vaatteista. Yksityiskohdat ovat erityisen tärkeitä tällä kaudella. Silhuettien osalta pyritään luonnollisuuteen sekä muodollisuuteen – toisinaan jopa tietynlaiseen androgyynisyyteen. Materiaalivalinnoissa suositaan laadukkaita materiaaleja, joita on helppo yhdistää toisiinsa ja jotka ovat sopivan ajattomia. Suosittuja materiaaleja ovat esimerkiksi nahka ja pinnat, jotka on kuvioitu matelijannahkaa muistuttavilla kuvioilla. Mukavuus ja pehmeys korostuvat materiaalivalinnoissa. Suosittuja materiaaleja ovatkin tästä syystä erilaiset pehmeät materiaalit ja pörrömateriaalit. Fleeseä ja ohuita, mutta lämpimiä neuloksia, näkyy tänä syksynä ja talvena erityisen paljon trendikkäiden ihmisten päällä.

Väreinä suositaan sekä harmonisia ja luonnonläheisiä värejä että klassikkovärejä. Jos tavoittelet eteeristä tyyliä, valitse vaatekaappiisi vaatteita, joiden pohjavärinä on esimerkiksi harmaan sävyjä, beigeä, luonnonvalkoista, tunmmanruskeaa tai mustaa. Valitse tämän lisäksi heleyttä tuomaan vaikkapa uturoosaa tai kyyhkynsinistä. Myös oliivinvihreä tai viininpunainen toimivat.
Printtejä käytetään hillitysti, mutta ruutuja, liituraitaa sekä pystyraitaa näkyy myös tämän tyylisuuntauksen vaatteissa. Marmorikuosin sekä liukuvärjäyksen käyttö ovat tehokeinoja, joita tänä syksynä käytetään säväyttämään klassista tyyliä.

Jos tavoittelet tätä tyylisuuntaa, valitse kaappiisi esimerkiksi klassisia pukuja, trenssejä, villakangastakkeja, ylisuuria takkeja, ylipitkiä takkeja, kivoja yksityiskohtia sisältäviä vaatteita, nahkaa, ajattomia malleja, kontrasteja sekä liukuvärjättyjä vaatteita.
Eteerinen tyyli sopii sinulle, joka suosit yleensä klassista tyyliä, mutta kaipaat nyt tyyliisi aivan uudenlaista potkua. Parhaimmillaan sinun ei tarvitse laittaa koko vaatekaappiasi uusiksi, vaan esimerkiksi musta trenssisi voi toimia asusi pohjana ja voit tuoda siihen uutta potkua esimerkiksi liukuvärjätyn huivin tai muiden asusteiden avulla. Saatat siis selvitä hyvinkin pienillä hankinnoilla ja saat samalla luotua vanhaan tyyliisi aivan uudenlaista ilmettä. Mikäpä olisikaan parempi idea?