Feed on
Posts
Comments

Muodista riittää niin paljon sanottavaa, että jatkamme tällä sivulla syksyn ja talven 2016-2017 muodin käsittelyä. Tällä kertaa ruodimme kahta kovin erilaista, mutta tästä huolimatta niin kovin muodikasta, syksyn ja talven muotisuuntausta – modernia retrotyyliä sekä toiminnallista tyyliä. Modernissa retrotyylissä pyritään nimensä mukaisesti yhdistämään sekä retrotyylin että modernin tyylin elementtejä toimiviksi kokonaisuuksiksi. Toiminnallinen tyyli korostaa nimensä mukaisesti toiminnallisuutta, minkä lisäksi vaatevalintoja ohjaa mukavuudenhalu. Lue vinkkimme siitä, miten pukeudut tällä kuluvalla kaudella viimeisimmän muodin mukaan – olipa tyylisi sitten toiminnallista tai modernia retroa, nappaa vinkkimme talteen.

Moderni retrotyyli

Jos tätä tyyliä pitäisi kuvailla ainoastaan muutamilla sanoilla, voisivat nämä sanat olla hipahtava, teatraalinen ja luova tyyli. Tässä tyylissä saat käyttää reippaasti omaa luovuuttasi ja mielikuvitustasi kootessasi asujasi. Myös tietynlaista käsityöläisyyttä korostetaan, samoin kuin kulttuuriperinteitä. Erilaisten kulttuurien kohtaaminen on tyylin eräs kantavista voimista. Kuositarjonta onkin siis runsasta. Tyylissä yhdistellään sekä 60- ja 70-luvun tuulahduksia teatraalisuutta henkivään viktoriaanisuuteen että vintageen. Leikittele siis vapaasti ja luovasti sekä materiaaleilla, kuoseilla, väreillä että tyyleillä.

Silhuetin osalta pyritään luomaan vaikutelma korkeasta vyötäröstä sekä pitkistä linjoista. Tietynlainen pussimaisuus korostuu vaatteissa. Väljälinjaiset ja täyspitkät maximekot sekä pitkät housuhameet leveine lahkeineen ovat nyt trendikäs valinta. Myös isoja huivikauluksia sekä suuria pussihihoja kannattaa suosia, jos tavoittelee modernia retrotyyliä. Helmojen kerroksellisuus tuo tyyliin oman vivahteensa. Samettia käytetään materiaalina runsaasti, minkä lisäksi suosittuja materiaaleja ovat brokadi, buklee sekä jacquard. Tässä tyylissä yhdistyvätkin retrokuosit ja –materiaalit mielenkiintoisella tavalla moderneihin ratkaisuihin, kuten pitsillä kuvioituihin laserleikkauksiin sekä erilaisiin rei`ityksiin. Painokuviot, kohokuviot, kiiltäväpintaiset kankaat, sifonki ja pitsi ovat suuntauksen tehokeinoja.

Tässä suuntauksessa suositaan kirkkaita ja lämpimiä värejä. Keltainen murretuissa sävyissään on suosittu väri. Valitse siis vaatekaappiisi sinapinkeltaista, sahramia, tummaa oljenkeltaista tai vaikkapa hunajankeltaista. Tasapainoa keltaisen rinnalle tuovat naavanvihreä, tumma espressonruskea, turkoosi sekä keskiharmaa. Myös murrettuja sävyjä käytetään pehmeyden tuojina, joten haalistuneen sävyinen koralli, utuisen sävyinen roosa ja pehmeän sävyinen kurpitsa ovat myös loistovalintoja tavoitellessasi modernia retrotyyliä. Kuoseista kannattaa suosia erilaisia kukkakuoseja, joita löytyy niin hipahtavana, retrotyylisenä, romanttisena, etnisenä kuin viktoriaanisenakin vaihtoehtona.

Toiminnallinen tyyli

Toiminnallisessa tyylissä on nähtävillä vaikutteita urheilumuodista sekä high-techista. Tämän tyylisuuntauksen muoti sisältää useita innovatiivisia ratkaisuja. Suuntauksen tavoitteena on yhdistää muodikkuus ja toiminnallisuus kokonaisuuksiksi, joita voidaan pitää erityisen toimivina. Mukavuudenhalu korostuu vaatevalinnoissa.

Materiaaleina käytetään high-tech-materiaaleja sekä nahkaa. 3D-vaikutteet, tekstuurit sekä laserleikkaukset tuovat vaatteisiin mielenkiintoista vivahdetta. Värien käytössä suositaan terävyyttä sekä kontrastien käyttöä. Värit ovat erityisen intensiivisiä. Yllätyksellisyys sekä aktiivisuus korostuvat , värivalinnoissa, samoin kuin värien voimakkuus ja rikkauskin. Jos pidät tästä tyylisuuntauksesta, valitse kaappiisi esimerkiksi limeä, kirkasta omenanvihreää, kirkasta fuksiaa, tomaatinpunaista, voimakasta purppuraa tai syvää hunajankeltaista. Indigonsininen, viileä tummasuklaa, sekä erilaiset metallisävyiset harmaat tuovat tyyliin rauhoittavaa vivahdetta. Voimakkaat kontrastit ovat tyypillisiä tälle tyylisuuntaukselle ja erityisen paljon niitä käytetään valkoiseen tai mustaan yhdistellen. Graafiset sekä digitaaliset kuvioinnit ovat erityisen suosittuja kuoseja.
Jos haluat suosia tätä tyyliä, valitse vaatekaappiisi esimerkiksi vaatteita, joissa on poolokaulus ja joiden silhuetti on pehmeä. 1990-luku on antanut paljon vaikutteita tälle tyylille ja jos sinulla on säästössä tuon ajan vaatteita, saattavat ne taas ollakin muodikkaita. Ainakin niistä voi pienellä tuunaamisella saada jälleen muodikkaita. Kannattaakin siis koluta vintit ja varastot läpi ennen vaatekauppoihin ryntäämistä. Erilaisia nahkalaatuja suositaan runsaasti tässä tyylisuuntauksessa, samoin kuin voimakkaita ja intensiivisiä värejä. Urheilullisuus ja mukavuudenhalu korostuvat vaatevalinnoissa. Graafisia kuoseja sekä erilaisia printtejä käytetään runsaasti.